درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-07-27  |  2024-10-18  |  بروز شده در: 1403/07/27 - 04:34:3 FA | AR | PS | EN
رئال مادرید در تلاش خرید مدافع النصر             احتمال توقف برنامه پذیرش افغان‌ها در آلمان            به آتش کشیده شدن بیش از ۱۲ تن موادمخدر در افغانستان             ایجاد سردخانه های جدید و معیاری در افغانستان            جزایر سه‌گانه همیشه متعلق به ایران بوده اند            پایان اعتراضات در پاکستان و بازگشایی شاهراه «پاک - افغان»             تولید بس های جدید در افغانستان             اوتنبایوا: از طالبان در نشست تغییرات اقلیمی دعوت شود             آیا امریکا «نگران» نسل کشی توسط اسرائیل در غزه است؟            اعلام کمک‌های جدید نظامی امریکا برای اوکراین            شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به ۲۳۶۷ تن رسید            سازمان ملل خواست پروژه انتقال آب پنجشير را به کابل تمويل کند            از بازگشت مهاجرین به کشور استقبال می‌کنیم            روسیه را حتی آسیا هم نمی‌پذیرد            ذبیح الله مجاهد از آغاز تحقیقات درباره کشته شدن اتباع افغانستان در مرز ایران خبر داد            






تاریخ نشر: 1403/04/23 - 00:50:3
تعداد بازدید: 344
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

چالش و چشم‌انداز بازسازی روابط میان طالبان و عربستان
 چالش و چشم‌انداز بازسازی روابط میان طالبان و عربستان

سفیر عربستان سعودی در کابل در دیدار با معاون اداری نخست‌وزیر حکومت طالبان از تمایل کشورش برای گسترش روابط دیپلوماتیک با افغانستان خبر داد.

 فیصل بن طلق گفت: عربستان سعودی و افغانستان به عنوان دو کشور مسلمان و دوست دارای روابط دیرینه در زمینه‌های سیاسی،‌ فرهنگی و اقتصادی هستند.

 او در ادامه از تلاش ریاض برای گسترش و تقویت روابط میان افغانستان و عربستان خبر داد.

 فیصل بن طلق در ادامه با اشاره به مبارزه حکومت طالبان با مواد مخدر و بهترشدن وضعیت امنیتی در افغانستان تصریح کرد که با توجه به ظرفیت دو کشور این روابط می‌تواند ارتقأ پیدا کند و دولت عربستان سعودی از ارتقا و گسترش روابط با حکومت طالبان استقبال می‌کند.

 عبدالسلام حنفی نیز در این دیدار عربستان را کشوری مهم و تاثیرگذار در جهان اسلام خواند و از تمایل حکومت طالبان برای گسترش روابط با ریاض خبر داد.

 سفر سفیر عربستان به کابل در شرایطی صورت می‌گیرد که عربستان سعودی در ۳ سال گذشته سفارتخانه خود در افغانستان را بسته نگه داشته بود.

 رهبران طالبان نیز علیرغم سفرهای غیر رسمی برای ادای مناسک حج، پیش از این تمایل چندانی به برقراری روابط گسترده با رژیم ریاض نشان نداده بودند.

 در حاشیه نشست سوم دوحه اما حکومت طالبان ادعا کردند که در دیدار با نماینده عربستان در این نشست، ریاض از تمایل خود برای بازگشایی سفارتخانه‌اش در کابل خبر داده است؛ خبری که به سرعت به سفر بحث برانگیز اخیر سراج الدین حقانی و عبدالحق وثیق به امارات متحده عربی و سپس عربستان سعودی ارتباط داده شد.

 کارشناسان مسائل منطقه می‌گویند که عربستان سعودی در پی سرمایه‌گذاری بر طیفی از رهبران حکومت طالبان است که به غرب تمایل دارند، با ایران مخالف هستند و نسبت به سیاست خارجی یکجانبه طالبان کندهاری برای برقراری و توسعه روابط با قطر و کشورهای همسو با آن معترض اند.

 به باور این دسته از کارشناسان، سفر سراج الدین حقانی به امارات متحده عربی و بلافاصله پس از آن به عربستان سعودی، اگرچه به بهانه ادای مناسک حج صورت گرفت؛ اما بخشی از تلاش‌ها برای احیای روابط سنتی سعودی‌ها با حکومت طالبان بود؛ طالبانی که نظر می‌رسد مقهور قدرت کندهار شده اند و در دوره دوم سیطره طالبان بر سرنوشت افغانستان در حاشیه قرار گرفته‌اند.

 عربستان سعودی در کنار امارات متحده عربی و پاکستان یکی از سه کشوری بود که در دوره اول، رژیم طالبان را به رسمیت شناخته بود. بنابراین قطع کامل روابط عربستان با حکومت طالبان غیرواقع بینانه و چه بسا حتی نابخردانه به نظر می‌رسید.

 با این وجود هیچکس تردیدی ندارد که عربستان سعودی در معادلات منطقه‌ای، رقیب سنتی قطر و ایران محسوب می‌شود و هرگز نباید انتظار داشت که نزدیکی یکی از رژیم‌ها یا بازیگران منطقه‌ای به دوحه و تهران همزمان منجر به نزدیکی آن به ریاض نیز شود. این واقعیت در مورد حکومت طالبان نیز صدق می‌کند؛ طالبانی که از رهگذر قطر به قدرت بازگشتند و برای تامین منافع منطقه‌ای خود وارد تعاملات گسترده با تهران شدند.

 با این وجود، سفر سراج الدین حقانی به امارات متحده عربی و عربستان سعودی نشان داد که ریاض طی سه سال گذشته بی‌تفاوت نبوده است.

 به نظر می‌رسد که زد و بندها میان شاهزاده‌های حاکم بر عربستان سعودی و طیف مخالف ملا هبت الله آخندزاده و حلقه کندهار در تشکیلات طالبان به طور پنهانی جریان داشته است.

به این ترتیب اکنون که جنگ قدرت میان کابل و کندهار به اوج خود رسیده و با سفر پرحاشیه اخیر سراج الدین حقانی به دو کشور عربی وارد مرحله جدید و جدی گردیده، بازگشت سفیر عربستان به کابل، فرای اهداف دیگر، حامل این پیام مهم نیز است که عربستان سعودی در جنگ قدرت داخلی طالبان، جانب مهره‌های ضد کندهار را خواهد گرفت و برای تقویت اردوی سراج الدین حقانی و حفاظت از پایگاه متحدان سنتی خود در صفوف طالبان تنها چند روز پس از اعلام رسمی در نشست دوحه دست به ترمیم و بازسازی روابط پرچالش خود با طالبان دوم زده است.

با این وجود اما نباید انتظار داشت که عربستان سعودی راهی هموار و آسان برای دستیابی به اهداف استراتژیک و نقش آفرینی در بازی‌های ژئوپلیتیک بر محور افغانستان در پیش داشته باشد.

 صرف نظر از اینکه بازگشت سفیر عربستان به افغانستان و بازگشایی سفارتخانه ریاض در کابل چه تاثیری بر جنگ قدرت جاری میان جناح‌های رقیب در تشکیلات طالبان خواهد گذاشت، این امر حامل این پیام هشدارآمیز نیز است که رقابت‌های ویرانگر، جنگ‌های نیابتی، تقابل‌های منطقه‌ای در میدان افغانستان و تغییر سریع معادلات ژئوپلیتیک تحت تاثیر این تقابل‌ها بار دیگر احیا خواهد شد؛ چیزی که با توجه به تجربه‌های گذشته و نقش منفی و ویرانگر عربستان سعودی در نبردهای نیابتی، توسعه تروریزم فرامرزی، تزریق پترودالرها به جریان‌های افراط‌گرا و رادیکال تروریستی، دامن زدن به تنش‌های فرقه‌ای و تقویت جریان‌های سلفی و تکفیری، هرگز به نفع مردم افغانستان نیست و پیام آور آینده‌ای تاریک و مبهم و نگران کننده خواهد بود.  محمدرضا امینی

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/32474






*
*

*



نیز بخوانید

آیا امریکا «نگران» نسل کشی توسط اسرائیل در غزه است؟


آیا امریکا از سقوط اسرائیل وحشت دارد؟


آیا ترامپ به کاخ سفید بازمی‌گردد


بریکس به یک اتحاد نظامی تبدیل نخواهد شد


دلیل همصدا شدن روسیه با آذربایجان چیست؟


هم‌نظر شدن بایدن و نتانیاهو درباره پاسخ به ایران!


تلاش ترکیه برای برگزاری یک نشست صلح میان روسیه و اوکراین


آیا اسرائیل به ایران حمله می کند؟


نشست فرمت مسکو تریبون منطقه‌ای برای حکومت طالبان


درس‌های تاریخی اشغال افغانستان به امریکا


آیا آغاز جنگ زمینی اسرائیل با لبنان در ساعات آینده محتمل است؟


جایگزین سید حسن نصرالله کی خواهد شد؟


روسیه با دعوت طالبان در نشست مسکو دنبال چیست؟


رژیم اسرائیل در جنگ فرسایشی با حزب الله گیر خواهد ماند


چه آینده‌ای در انتظار خاورمیانه است؟


افزایش نگرانی امریکا از روابط ایران، چین، روسیه و کوریای شمالی


جنایت و جنون بی پایان اسرائیل؛ ترورهای عمومی در لبنان


برای جنایت دایکندی تنها محکومیت کافی نیست


ادعای موشکی غرب علیه ایران؛ تلاش برای امتیازگیری


از اروپا تا امریکا، شناسایی گام به گام حکومت طالبان


دلیل بی‌پاسخ ماندن دعوت اردوغان برای ائتلاف علیه رژیم صهیونیستی چیست؟


گام های استوار عربستان برای ارائه چهره مدرن به جهان


جاوید رحمان کیست و چرا علیه ایران گزارش می‌دهد؟


آیا روسیه، ایران و چین در انتخابات امریکا دخالت می‌کنند؟


هدف سفر رهبر طالبان به ولایات شمال چیست؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ماین ها و مواد منفجر ناشده هنوز هم از میان کودکان قربانی می‌گیرند

رئال مادرید در تلاش خرید مدافع النصر

احتمال توقف برنامه پذیرش افغان‌ها در آلمان

به آتش کشیده شدن بیش از ۱۲ تن موادمخدر در افغانستان

ایجاد سردخانه های جدید و معیاری در افغانستان

جزایر سه‌گانه همیشه متعلق به ایران بوده اند

پایان اعتراضات در پاکستان و بازگشایی شاهراه «پاک - افغان»

تولید بس های جدید در افغانستان

اوتنبایوا: از طالبان در نشست تغییرات اقلیمی دعوت شود

آیا امریکا «نگران» نسل کشی توسط اسرائیل در غزه است؟

اعلام کمک‌های جدید نظامی امریکا برای اوکراین

شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به ۲۳۶۷ تن رسید

سازمان ملل خواست پروژه انتقال آب پنجشير را به کابل تمويل کند

از بازگشت مهاجرین به کشور استقبال می‌کنیم

روسیه را حتی آسیا هم نمی‌پذیرد

ذبیح الله مجاهد از آغاز تحقیقات درباره کشته شدن اتباع افغانستان در مرز ایران خبر داد

وعده حکومت طالبان از حفظ جان و مال سرمایه‌گذاران

آغاز بیست و سومین نشست شانگهای در پاکستان

تاکید عراقچی بر اقدام جمعی منطقه برای توقف ماشین جنگی اسرائیل

آیا امریکا از سقوط اسرائیل وحشت دارد؟

احتمال بارندگی شدید و سیلاب در ۷ ولایت کشور

حکومت طالبان وضعیت فلسطین و لبنان را دروغ دنیای کفر خواند

توقف پرتگال و کرواسی در شب پیروزی اسپانیا

هیچ معامله پنهانی در توافق‌نامه دوحه انجام نشده است

پخش موسیقی در بازارچه مرزی ترمذ ممنوع شود


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.